SM-Kilpailukutsu/ Tävlinginbjudan / Invitation

KILPAILUKUTSU

Suunnistuksen pitkien matkojen SM-kilpailu (R1 ja R2) sekä World Ranking (WRE) järjestetään Lappeenrannan Ylämaalla Ylijärvellä 3- 4.9.2022.

Kilpailun järjestelyistä vastaavat Luumäen Rasti ry ja Ylämaan Pyrkijät ry.

Koronaviruksen mahdollisesta vaikutuksesta kilpailun järjestämiseen tiedotetaan tarpeen mukaan kilpailujen virallisilla nettisivuilla smpitka2022.fi.

Säännöt ja ohjeet

Kilpailussa noudatetaan IOF:n ja SSL:n kilpailusääntöjä, SSL:n antamia suunnistuksen SM-kilpailujen erillisohjeita vuodelle 2022, IOF:n WRE-ohjeita sekä järjestäjien antamia ohjeita.

Piikkareiden käyttö kilpailussa on kielletty, nastarit on sallittu.

Matkat ja ohjeajat

Arvioidut voittoajat ovat lajisääntöjen mukaiset. Lopulliset ratapituudet julkaistaan kilpailuohjeissa.

Sarjat

H15-H21, D15-D21 sekä H35-H75 sarjoissa on karsintakilpailu lauantaina 3.9. ja loppukilpailu sunnuntaina 4.9. Kilpailu on maailman rankingkilpailu (WRE) sarjoissa H21 ja D21. Edellä mainittuihin sarjoihin osallistuminen edellyttää osallistumista myös karsintaan. Lauantain karsintakilpailun sarjat jaetaan tarvittaessa kahteen tai useampaan karsintaerään Suunnistusliiton SM-kilpailujen ohjeiden mukaisesti. Pitkän matkan SM-kilpailun osallistujan tulee kilpailuvuonna täyttää vähintään 15 vuotta

H80-H85 sekä D35-D85 sarjoilla on loppukilpailu ilman karsintaa sunnuntaina 4.9.

Loppukilpailusta karsiutuneille, karsinnassa keskeyttäneille ja hylätyille järjestetään B-finaali sunnuntaina 4.9. sarjoissa H15-H21, D15-D21 sekä H35-H75. Mikäli mainittuihin karsintasarjoihin ilmoittautuu 60 kilpailijaa tai vähemmän, kaikki hyväksytyn suorituksen karsinnassa saaneet pääsevät A-finaaliin eikä B-finaalia järjestetä kyseisessä sarjassa. Tällöin karsinnassa keskeyttäneet, hylätyt ja karsintaan osallistumattomat voivat osallistua kuntosuunnistukseen sunnuntaina.

Osallistumismaksut

WRE-sarjojen (H21 ja D21, karsinta ja finaali) osallistumismaksu on 53 €.

Muiden kaksipäiväisten SM-sarjojen (karsinta ja finaali) osallistumismaksu on 50 €. Yksipäiväisissä sarjoissa (ei karsintaa) osallistumismaksu on 32,60 €.

Osallistumismaksut on maksettava ensisijaisesti IRMA-järjestelmän kautta.

IOF:n Eventorin kautta WRE-sarjoihin ilmoittautuvien ulkomaalaisten on maksettava osallistumismaksunsa euromääräisinä seuraavin tiedoin:

Tilinomistaja / Account owner: Luumäen Rasti ry

Pankin nimi / Bank name: Oma Säästöpankki Lappeenranta

Pankin osoite / Bank address: Valtakatu 32 53100 Lappeenranta

IBAN: FI78 4108 0011 8016 47

BIC: ITELFIHH

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen kaikkiin sarjoihin tapahtuu IRMA-järjestelmän kautta lauantaipäivälle. Ulkomaalaiset, joilla ei ole IRMA-tunnuksia, ilmoittautuvat IOF: Eventorin kautta (WRE sarjat H21, D21).

Ilmoittautumisten on oltava perillä torstaihin 25.8.2021 klo 24.00 mennessä. Jälki-ilmoittautuminen ei ole mahdollista.

Kaikilla WRE-sarjoihin (H21, D21) ilmoittautuvilla on oltava Kansainvälisen Suunnistusliiton (International Orienteering Federation, IOF) myöntämä IOF ID-tunnus. Suunnistusliiton verkkosivuilla on ohjetunnuksen hankkimisesta ja tallentamisesta IRMAan, https://www.suunnistusliitto.fi/2016/04/iofn-kilpailijatunnus-irmassa-sen-tarkistaminen-ja-hankkiminen/

Emit-kortin numero tulee olla mukana ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli Emit-numeroa ei ole ilmoitettu, varaa järjestäjä Emit-kortin ja perii siitä 10 € vuokran.

Kilpailija tarkastaa itse ilmoittautumisen onnistumisen ja oikeellisuuden IRMA-järjestelmästä. Ongelmatilanteessa on kilpailijan oltava hyvissä ajoin yhteydessä infoon: Panu Karhu, panu.karhu@kymp.net.

Kilpailukeskus

Kilpailukeskus sijaitsee Lappeenrannan Ylämaan Ylijärvellä. Kilpailukeskuksessa on varattu tila seurateltoille. Kisatoimintojen lisäksi kilpailukeskuksesta löytyy ravintola- ja kahvilapalvelut sekä myyntipisteitä.

Kilpailukeskuksessa yöpyminen on kielletty.

Opastus

Opastus alkaa Vaalimaantien nro 387 ja Ylijärventien nro 14748 risteyksestä, navigointiosoite opastuksen alkuun on Ylijärventie 1 Lappeenranta.

Opasteet ovat paikoillaan perjantaina 2.9.2021 klo 21 mennessä.

Pysäköinti

Pysäköinti tapahtuu kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä peltopysäköintinä. Pysäköintimaksu on 5 €/pvä/auto. Pysäköintimaksun voi suorittaa infoon joko käteisellä tai kortilla.

Linja-autoista, asuntovaunuista ja asuntoautoista tulee ilmoittaa etukäteen infoon: simola.anni@hotmail.com.

Lähdöt ja lähtökynnys

Lauantain karsinnan ensimmäinen lähtö on klo 10.00. Sunnuntaina A- ja B-finaalien ensimmäiset lähdöt ovat klo 10.00. Lähtökynnys on sarjoilla H21 ja D21 (karsinta ja A-finaali). Karsinnan lähtökynnys sulkeutuu klo 11.00. A-finaalin lähtökynnys sulkeutuu klo 11.30. Matkat lähtöihin ja lähtökynnyksille julkaistaan kilpailuohjeissa.

Maasto

Kilpailumaasto on yhtenäinen alue Etelä-Karjalaista metsätalousmaastoa. Alueella olevat mäet ovat osaksi kallioisia. Juostavuus on suurimmassa osassa maastoa hyvä. Suurimmat korkeuserot ovat 50 metriä. Kilpailukartta on ensimmäinen alueesta tehty suunnistuskartta.

Kartta

Kilpailukartan mittakaava on 1:15 000 sarjoilla H/D15-21, 1:10 000 sarjoilla H/D35-50 ja 1:7 500 sarjoilla H/D55-85. Kartan käyräväli on kaikilla sarjoilla 5 m. Kartan tekijä on Janne Weckman. Kartta on offset-painettu (CMYK) ja kartassa on avokalliokuvaus. Kartta painetaan elokuussa 2022. Kartat ovat kokoa A3 ja ne ovat muovikoteloissa.

Leimaustapa

Kilpailussa käytetään Emit-leimausta. Kilpailijoille, joiden ilmoittautumisen yhteydessä ei ole Emit-kortin numeroa, varataan vuokrakortti. Vuokrakortit noudetaan infosta 10 euron maksua vastaan. Palauttamattomista korteista peritään 80 euron hinta. Väärällä kilpailukortilla kilpaileva hylätään. Kilpailija vastaa itse siitä, että hän käyttää lähtöluetteloon merkittyä kilpailukorttia.

Pukeutuminen, pesu ja käymälät

Kilpailukeskuksessa on rajattu tila seurateltoille, jotka tulee kiinnittää asianmukaisesti maahan. Pesupaikka sijaitsee kilpailukeskuksen yhteydessä. Käymälät ovat kilpailukeskuksessa ja lähtöpaikkojen läheisyydessä.

Ravintola

Kilpailukeskuksessa on tarjolla lounas- ja kahvilapalvelut molempina kisapäivinä.

Palkinnot

Kaikkien SM-sarjojen kolme parasta palkitaan mitaleilla. Sarjojen H/D 15-21 sijoille 4-10 sekä sarjojen H/D 35-70 sijoille 4-6 sijoittuneet palkitaan plaketeilla.

Kaikkien sarjojen kolmelle parhaalle jaetaan kunniapalkinnot.

Ennakkoharjoittelu ja kuntosuunnistus

Järjestäjät tarjoavat kilpailumaaston läheisessä maastossa harjoitusmahdollisuuksia. Tiedot järjestäjien sivuilla smpitkä2022.fi.

Sunnuntaina on tarjolla kuntosuunnistusmahdollisuus. Karttamaksu on 10 euroa. Kuntosuunnistukseen ilmoittautuminen tapahtuu infossa.

Majoitus

Lisätietoja majoituksesta päivitetään kilpailujen verkkosivuille smpitka2022.fi.

Toimihenkilöt

Kilpailun johtaja: Juha Inkilä, juha.inkila@luumaenenergia.fi, 0400 896164

Ratamestari: Vesa Tielinen vesa.tielinen@kymp.net, 040 1284090

Tiedotus ja media: Anni Inkilä anni.inkila@gmail.com, 040 6671751

Info: Anni Simola simola.anni@hotmail.com, 050 4994092

Tulospalvelu: Panu Karhu panu.karhu@kymp.net, 050 3533526

Tekninen asiantuntija ja WRE-valvoja: Johan Uusimäki

Ratavalvoja: Pekka Pulkkinen JoKu

Tervetuloa Ylijärvelle

Luumäen Rasti ry, Ylämaan Pyrkijät ry