Kuntosuunnistus

SM-kilpailujen yhteydessä on sunnuntaina 4.9. mahdollista osallistua myös kuntosuunnistukseen.

Kuntosuunnistuksen ilmoittautumispiste on infossa. Kuntosuunnistuksen hinta on 10 €/kpl. Infosta saa kuntosuunnistuslipukkeen, jolla saa lähdössä 2 kartan. Kuntosuunnistaja täyttää infossa lomakkeen, johon tulee nimi, puhelinnumero, rata (A/B/C), mahdollinen seura, ja emit-numero (oma tai vuokra). Infosta on vuokrattavissa rajallinen määrä emit-kilpailukortteja. Kuntosuunnistus suositellaan maksettavaksi
pankkikortilla, käteisellä maksettaessa varaathan tasarahan.

Kuntosuunnistuslipukkeiden myynti aloitetaan sunnuntaina klo 10, kartan saa lipuketta vastaan lähtöpaikalta ja maastoon pääsee klo 12.00–13.00. Karttojen koko on A3 A-radalla ja muilla radoilla A4. Mittakaava 1:10 000, kartta on muovikotelossa.

Opastus kuntosuunnistuksen lähtöön alkaa opaspaalulta, matkaa lähtöön on noin 1,5 km. Kuntosuunnistuksen lähtö on lähdöstä 2. Lähdössä kuntosuunnistaja ottaa oman ratansa kartan ämpäristä ja nollaa emit-kortin lähtöhetkellä. Ajanlasku alkaa kortin irtautuessa lähtöleimasimesta (0-leimasimesta). K-piste on lähtöpaikalla. Ratojen pituudet ovat: A 6,9 km, B 4,6 km ja C 2,8 km. Maalissa kuntosuunnistaja tekee itsenäisesti maalileimauksen ja kävelee kilpailukeskuksen infoon, jossa emit-kortti luetaan tulospalveluohjelmaan. Kuntosuunnistuksen maalista on matkaa noin 300 m kilpailukeskukseen.

Jokaisen kuntosuunnistajan, myös ilman ajanottoa suunnistavien ja keskeyttäneiden, tulee ilmoittautua infoon, jotta voidaan varmistua, että jokainen kuntosuunnistukseen lähtenyt on myös palannut maastosta. Jos suunnistaja ei halua aikaansa tallennettavaksi, hän voi ilmoittaa siitä tulospalvelun hoitajalle infossa.

Lauantain karsintakilpailuissa keskeyttäneet, hylätyt ja osallistumattomat sarjoissa, joissa ei järjestetä B-finaalia, saavat kuntosuunnistuksen karttalomakkeen infosta sunnuntaina klo 10 alkaen maksutta nimeänsä vastaan.