Miesten pääsarjan karsintojen voittajiksi Perrin, Kirmula ja Savolainen

Miesten pääsarjan ensimmäisen karsintaryhmän voitti Mathieu Perrin (Ranska), toiseksi tuli Kalevan Rastin Santeri Silvennoinen häviten ykköstilan noin 10 sekunnilla. Kolmas oli Touko Seppä (Turun suunnistajat).

Toisen karsintaryhmän nopein oli Kalevan Rastin Miika Kirmula. Hän jätti toiseksi tullutta Aleksi Sorsaa (Tampereen Pyrintö) noin kaksi ja puoli minuuttia.

-Olin valmistautunut tähän kisaan itse asiassa vähän huonosti, koska tulin vasta viime torstaiyönä Sveitsistä ensi vuoden MM-kisoihin valmistavalta leiriltä. Maasto ja rata olivat oikein hyvät. Huomisen kulku on vielä vähän arvoitus, mutta voittoa lähden tavoittelemaan, kertoi Kirmula heti maaliintulon jälkeen.

Kolmannen karsintaryhmän voitti Ikaalisten Nousevan-Voiman Eetu Savolainen. Helsingin suunnistajien Olli Ojanaho jäi toiseksi 25 sekunnin erolla ja saman seuran Einari Heinaro oli kolmas.

Tämä oli itseasiassa ensimmäinen kerta suunnistusta Suomessa juhannuksen jälkeen. Olikin kiva päästä pitkästä aikaa kallioille juoksemaan. Maasto ja rata olivat hyvät. Huomenna tavoitteena on puhdas suoritus ja hyvät reitinvalinnat, kertoi Ojanaho.

Olli Ojanaho

Karsinnan tulokset kokonaisuudessaan täällä.